hanyalah OMONGAN KOSONG yang dapat aku luahkan
'make it different'


about me

kata aluan

Assalammualaikum semua, apa khabar blogger sekalian dunia. camne ngan korang semua. sihat? ya! aku! sihat alhamdulillah. mula lah aku nak cerita tentang aku ni. nama aku nabil,stay muar/ledang,johor. bawu cecah 19tahun la(muda lagi). dan yang sebenarnya aku dah lama ber'blogging' ni. just aku stop blog masa aku form 5 sebab fokus SPM lah. haha. minat aku psal blog ni sebab bnde ni cam eletronik diari aku. tapi tak semua lah aku cerita. aku suka gelak,ckap kuat2, buli orang. 'giler' sikit.n the wonderful one. aku suke sangat pada bende yang NATURAL(go green!). faham tak? kalu tak faham search la kat Wikipedia . kan senang. macam-macam ada kan. so sampai ni je la aku nak cerita. .sambung nanti eah. banyak lagi aku nak story 'mory' psal aku dan yg lain-lain. .ok see ya?!!!(temui diriku di facebook,twitter & formspring ya)

'click the logo to view my profile'


siapa?  

nabil | proxxcams | sirius blaxx

korang semua mesti tertanya-tanya kan siapakah gerangan nama diatas tu. aku memang selalu nya buat benda yang pelik-pelik ni etc. nama-nama kat atas tu. haha. sungguh sangat aku ni tiada apa-apa nak diketengahkan. kosong - hilang. dah abis aku mencarut ni mari la kita tau siapa unknown person kat atas tu ya. (:

nabil
seorang manusia yang diberi nama MUHAMMAD NABIL BIN MD. ADZRA'I. lahir pada tahun 1992 bulan OKTOBER pada 28 hari bulan(28-10-92). dilahirkan sebagai seorang MUSLIM(ISLAM). mula mendapat pendidikan seawal 5-6 tahun di tadika KEMAS, 7-12 tahun di SK Serom 6, 13-18 tahun di SMK Tengku Mahmud Iskandar. sekarang menetap di Kolej Sempana Riau(eSRian) dan berKULIAH di UiTM Segamat Kampus Johor. bekerja sebagai free-lancer yang seciput pengalamannya mengenai GRAFIK, LENSA(DSLR), & HACKING(belajar dengan RAZOR1911 tau). benci giler sesangat dengan POLITIK(f**k off). suka sesangat terhadap persekitaran yang nyaman & harmoni walaupun seorang SMOKER (earth friendly-eco life). minat sangat dengan musik(rock,pop-rock & latest song) etc. DAUGHTRY,3 DOORS DOWN & NICKELBACK(UNIQUE VOICE of 3 BANDS). but HATE! K-POP_J-POP(so gay). minat membaca novel yang berkaitan dengan kehidupan & pengalaman(Oliver Twist,Painted House). aktiviti harian mengikut keadaan sekeliling(out-in door). nak tahu lebih lanjut boleh lah PM tuan blog ni. or Facebook(jangan lupa add as friend ya!)  

proxxcams

nama pelik ni ialah nama samaran aku dalam dunia fotografi. agak jelik bin pelik kan. sebenarnya aku baru lagi dalam dunia fotografi ni. baru setahun dalam kiraan firasat aku agaknya lah. aku suka snap,catch & shoot image yang berkaitan dengan alam sekitar atau semula jadi lah (eco). aku suka sesangat mode landscape, close-up & HDR tone. chaanteek lah! effect lak aku guna Photoshop je. tak terror mana pun, yang penting kerja aku siap. SETTLE! nak tahu aku pakai camera apa & hasil kerja aku boleh lah CLICK kat page FOTOGRAFI ya.

sirius blaxx
                                          sirius blaxx 01

                                         sirius blaxx 02 

ganas sungguh title ni kan. nama nya lebih kurang dengan watak yang ada dalam novel/filem HARRY POTTER right! tapi korang semua jangan lah salah sangka. benda ni semua hanyalah nama gadget yang aku tengah & pernah miliki. yang first picture tu adalah hadiah pemberian dari SISTER ku yang paling baik hati. tapi DSLR tu bukan milik aku 100% tau(jarang aku guna sebab sis aku guna untuk company dia,so bagi kat dia je lah). hahaha. yang 2nd picture pula adalah hasil titik peluh aku bekerja selama 3 bulan nak beli Nokia C6-00 ni. tak minta parents eah! beli SENDIRI. banyak kenangan gambar dan segalanya aku rakam melalui gadget ni. banyak image close-up aku guna phone ni je tau. hasil nya seperti ini -
                                       agfa toning - 32" 

girl kat belakang tu bukan model Mc'D tau. dia kawan aku je(not GF but BFF). hehe. jangan mara tau Mai?!!. so, macam mana okay tak. entah lah. noob lagi lah. and whatever lagi lah. hahaha! tapi yang paling SHIT! nya phone aku ni dah kena curi dengan makhluk tuhan paling bertuah. WTF! sakit hati sesangat. hurrmmmm~ ap boleh buat. benda nak jadi kan, tawakal je lah. yang penting aku dah buat sembahyang hajat supaya pencuri tu diberikan petunjuk oleh Nya. akhir nya terpaksa lah aku pakai phone torch light. huuu. apa-apa hal aku nekad nak beli Nokia HD phone. Nokia N8. memang mahal tapi puas hati tau. i'll bought it!


 
MUST BUY IT!