hanyalah OMONGAN KOSONG yang dapat aku luahkan
'make it different'


Monday, April 25, 2011

apa ada dengan TORRENT?

korang taw tak apa dia tu Torrent?
mari sini aku terangkan dan mungkin juga ada yang dah tahu.


Torrent adalah sistem peer-to-peer yang menggunakan protokol perkongsian file yang digunakan untuk mengedarkan sejumlah besar data. Torrent adalah salah satu protokol yang paling umum untuk memindahkan fail besar, dan telah dianggarkan bahawa menyumbang sekitar 27% - 55% dari semua lalu lintas internet (bergantung pada lokasi & kelajuan internet).
Sistem ini telah dicipta oleh seorang programmer iaitu Bram Cohen pada April 2001 dan mengeluarkan sebuah sistem pertama pada tarikh 2 Julai 2001.



Banyak program yang telah dicipta untuk menggunakan torrent ini. antaranya ialah BitTorrent, uTorrent dll. disini aku syorkan korang guna uTorrent sebab kelajuan boleh tahan lah. terpulang pada package internet yang korang pakai, makin mahal package makin laju lah internet. hehe. Kepada pengguna broadband sila tutup mata(hanya pengguna yang ada ADSL[streamyx or UniFi] sahaja yang aku syorkan). haha. chill ya! aku nye speed sampai 3.8mbps(4mbps package). average 2 - 3mbps dapat aku gunakan.

kat sini aku locate web Torrent yang selalu aku surf. korang boleh download latest movie, album song, games dll. memang best lah. tapi jangan lupa register ya! kesabaran anda amat dihargai untuk memuat turun(lama gila!) tapi puas!. sehingga beratus giga or tera korang boleh upload/download. pada yang selalu beli game pirate tu tak payah lagi buang duit beli games! download je senang. corrupt file? delete then download another file. easy right! apa2 pun aku ingatkan korang sentiasa amalkan sikap ketelitian yang tinggi sebelum download torrent!(virus & spyware besepah). firewall & internet security pastikan selalu update!


link:-
Torrentday (terbaik lah!)

p/s: DOWNLOAD AT YOUR OWN RISK!

Sunday, April 24, 2011

special dedication for Classmate!

salam jabat kanan bertemu kembar. memberi kepada, ikhlas menerima. Assalammualaikum w.b.t. kepada semua classmate yang amat aku hormati especially pada yang tua. hehehe. jangan mara ye WNM. ngeee~! bermula pada hari pertama aku kenali korang, agak renggang aku nak berkenalan, tapi tak mengapa aku peramah orangnya+sukeesukii.(masuk air). bermula subjek pertama & terakhir dari awal semester sampai lah akhir semester. aku tetap macam ni. (:
Yang sebenarnya aku nak wat ucapan khas untuk korang semua.hehe
1st - AKU NAK MINTA MAAF DARI HUJUNG JARI KORANG DAN SAMPAIKAN DI HATI KORANG YANG MURNI TU. harap sesangat!
2nd - DOAKAN AKU AGAR TETAP INGIN BELAJAR HINGGA KEMUNCAK DESTINASIKU.
3rd - HARAP JANGAN RINDU-RINDUAN YE. ADA REZEKI KITA JUMPA NANTI.
4th - GOOD LUCK PADA KORANG YANG DAH BERUSAHA SEDAYA SETINGKAT SETINGGI PUNCAK MENARA KAWALAN RADIO.
hehehe.
5th - YANG PENTING! JANGAN LUPA KAWAN WALAUPUN ANTARA KITA ADA YANG BERMUSUHAN!
ingat kan diri sendiri. jangan cuba selingkuh! aku harap pada korang! k. .see yaw!
LOVE YOU ALL SO MUCH! <3

  by Nabil | KUMAH
eSRian

terAKHIR! di UiTM

Alhamdulillah. Syukur padaNya dengan mudah aku menghabiskan semester ni dengan penuh cerita. Duka dan Lara menjadi tambahan pada resepi kiasan dalam hidupku yang penuh dengan cabaran dan rintangan, dan tak lupa juga pada yang manis mahupun masin. hahahaha. merapik lah! okay3! straight to the point. . . ! yang sebenarnya aku nak ceritalah kan sangat kan cik Gina. huhuhu. . (woi! mok jgn ko nak mara). penghabisan semester nie habislah EXAM yang aku hadapi selama 3jam untuk 1 paper. yeke~! ntah! whatEVER! i should be alive! forever after and bla3! setelah menghabiskan tulisan terakhirku didalam kertas jawapan, aku berhenti, dan menulis '. . .was here!' pada meja. hahahahaha. dan terus balik menuju ke kolej kediaman ku yang berada pada tingkat 2 area wing B. masuk bilik! setup & clearance the room! lets go dude! aku n pejal pun kemas dan sepahkan bilik sebentar selama 1jam agaknya.dah settle! aku pun berehat sambil termenung pada hari terakhirku di dalam bilik. tapi entahlah! jauh aku berfikir. .ke mana aku selepas ini?!! KERJA - BELAJAR - RTM? choose that! ehm. .mestilah STUDY sampai muntah ilmu. hahahaha. that's right bebe! tapi kerinduan juga pada roomate dan teman2 ku yang masuk air! GENDUT,KATEQ,CHITY,LAN,ANEP,REIN,WAN, and bla3! i miss you! nak gado! hahaha. tapi tak mengapa, ada rezeki kita jumpa nanti sahabat! aku sayang korang, tak sayang aku tak apa! huhu. k lah. .see yaw! sob3! (T.T)


Saturday, April 16, 2011

final exam!

hohohohohohohohohoho. pejam celik da nak habis semester. atoiyai! nak habis sem mestilah ada exam ye. err~ EXAM! hah! nervous aq taw. apa2 hal memang aq akan buat yamng terbaik untuk mendapatkan pointer terbaik. 3.5 ++ . do hard get smart. InsyaAllah. gud luck all's that have same feels like me! hehehehe =P