hanyalah OMONGAN KOSONG yang dapat aku luahkan
'make it different'


Monday, June 27, 2011

Beats it! Bass it!

selamat dinihari semua[pukul 2.45a.m]
waktu yang sepatutnya aku tidur untuk bangun awal besok. tapi. . .
mata aku tak nak mengatup[tutup] malahan membulor[segar].
padahal besok keje kene bangun awal & sampai awal. hahahaha.

ni aku nak cite sikit pasal gadget & application[best of the best!!]

Gadget[audio]
korang taw tak Beats by Dr. Dre ?
kalau tak tau tekan lah. bukan sebarang tapi mengarut pun ada.

Dr. Dre

aku nak cerita pasal ni!
[for Portable Media Player, HandPhone & SmartPhone]

cuba teka harga earphone ni berapa??
RM100,200 or 300. oh! murah.
ni harga dia yang sebenarnya RM960.00[tak masuk akal betul]grr. .
tapi kualiti dan jaminan memang 99.99% terbaik dari ladang dude!
selalunya yang pakai ni memang loaded arhh!![anak datuk@orang kaya]
tapi beware of pirated design[same but no quality]

p/s: jangan pentingkan harga tapi pentingkan kualiti dan jaminan baru mendapat kepuasan.
[jangan pulak bergaya tapi papa kedana] DONT BE!


Application[audio+utilities]
One Love[one more love]
kenal tak quote album tu?
kenal tak makhluk ni?

dengan ribuan peminatnya

bila beraksi dengan mixpadnya

dan juga DJ Award yang telah dimenangi. =DD

memang aku minat dengan dia sejak first song yang dia buat. aku pun lupa apa nama lagu tu. haha.
dia banyak buat lagu or mixaudio ft. dengan artis RnB or bla3. tapi best lah. dia buat music HOUSE[trance] + TECHNO : Remix. memang terbaik. info lagi tekan ni : David Guetta

sekarang aku nak cite pasal Application terbaik dari dia : 

ElectroBeats by David Guetta
info : Google.

Application ni fully trusted by Apple Inc.
Untuk masa ni app ni hanya untuk iPhone & iPad. untuk versi phone lain tunggu version cracked. haha. aku sempat gak test. tapi susah + agak kekok first time guna. pelik pun ada. jom kita tengok Owner App yang guna :

best of the best lah kalau guna iPad. =DD
[by david guetta tu]

_layan_

app ni boleh dimuatturun secara percuma kat iTunes.
tekan ni nak download : ElectroBeats by David Guetta[free]

so dah download and try lah puas2! [be the pro more than the DJ's]

p/s: penggunaan hanya untuk persendirian. bukan untuk dijual. sekian. =)


jom layan David Guetta kat Youtube.com

http://www.youtube.com/user/davidguetta

Sunday, June 26, 2011

So Far Away

korang kenal tak dengan band ni :


cuba teka ?? hehe.

kenal tak ex-drummer band ni. orang yang paling belakang sekali [5th]. pada yang minat tu tak patut korang tak kenal. yang kelima tu The Rev[R.I.P] la. sape lagi kan. hahaha.
meh sini aku kenalkan sape drummer ni.
nama sebenar dia James Owen Sullivan(9 Feb 1981 - 28 Dis 2009) Huntington Beach California.
drummer terhebat di USA dari A7X, mati kerana OVERDOSE drug. memang sadis! tapi dah ajal kan. dah legend dah~
nak tahu lebih tekan ni : The Rev

A7X gak ada wat lagu tribute untuk The Rev ni. jom kita layan =DD




tapi bila nga layan lagu dalam video klip ni aku rasa sedih/hiba. tak tau kenapa. lirik nya sungguh mendalam. buat aku terpaku dan mengingati peristiwa yang lalu. buat masa yang terdekat memang aku dok layan syok lagu ni dari rumah sampai tempat kerja or dimana saja. hahahaha. memang wonderful one lah.hehe. .

yang lagi satu lagu yang aku minat gak. .Seize the Day.[best wooo]



tapi kenapa lah eak A7X nak buat konsert kat Malaysia ni tak lepas[disqualified]? disebabkan music hardcore diorang ke[sigh]. aku rasa tak!!!
biasa je kot. sesedap lagu Victim bila nak tidur. hahaha. buat aku kecewa pun ada bila A7X di-banned oleh para2 gomen. huhuhu. tak pelah. it's okay dude!

lastly aku nak ingatkan kat korang jangan menilai seseorang dari segi paras rupa. penyesalan yang akan kau terima. sekian. [leave your comment]

p/s: Welcome to the Family.


Thursday, June 9, 2011

oh! tidak : sharing file web di BLOCK!



news ni aku dapat bila terbaca kat blog bro ni [bila tergigit halia].
tapi aku tak tahu lah betul ke tak. =| damn it!

antara web yang nak di block :
movie2k.to
depositfiles.com
duckload.com
dan lain2. .

tapi paling aku TAK PUAS HATI bila thepiratebay.com pon diorang nak block. tapi kenapa lol. sumber aku mencari barang baru tu[movie.software.game.utilities] . apa salah seyh web diorang. bukan bawak ancaman dunia pon. just yang menggunakan tu tanggung lah sendiri. adoiyai!

tapi yang bawak masalahnya tu ialah bila INTERNET kat MALAYSIA ni bila nak laju. semua bawah 10mbps package for home user. broadband pekak plak tuh! hurmmm. . .[aku bayar beratus untuk sebulan] tapi hampeh. grrr. . .

kemajuan teknologi masih berterusan dan menarik. tapi cuba jangan kedekut. biarlah web sharing tu. PORN web sepatutnya diblock serta merta. aku dok servis pc org melambak BLUE. rimas aku!

kepada yang berkenaan tolong lah eah. teknologi dan kemajuan dikongsi bersama. sekian. .

p/s: kat malaysia ni barang pirate melambak jugak kalau diorang block.[pc kuliah kat kelas aq pun pakai pirate windows] apee daaa~

berita tergempar di MUAR! TERKINI!

 
PUSPEN : Sengkang Bukit Gambir Muar Johor

rusuhan telah berlaku pada awal tengah malam ini di pusat tersebut. rusuhan dibuat oleh pelatih2 / penagih2 yang ingin meloloskan diri. beberapa fasiliti telah dibakar dan beberapa pelatih berjaya melarikan diri dari pusat tersebut. tetapi dapat dikawal apabila pasukan gerakan khas @ FRU tiba disitu. beberapa jentera bomba digunakan untuk mengawal keadaan kebakaran. ROADBLOCK telah dibuat di sekitar muar. dan operasi mencari & memburu sedang dilaksanakan. pada bulan yang lepas 2 orang pelatih dapat meloloskan diri dan diketahui oleh saya hanya seorang sahaja dapat dijejaki.
harap penduduk disekitar muar & bukit gambir ambil langkah berjaga2 dan jangan cepat panik. be professional ya. berita selanjutnya di akhbar tempatan esok edisi Johor & Semenanjung.

p/s: takkan lah diorang nak pergi GSC nak tengok KL Gangster. =DD

Tuesday, June 7, 2011

motorKU kapcaiKU hidupKU C70KU

setelah separuh abad 'superbike' aku steady di dunia. aku baru separuh abad menggunakannya. tapi memang lah nak kata kan. bukan SUPERBIKE just kupcaibike[heritage transport]. haha. ni aku nak story pasal moto aku. haha.
lepas aku x-cident after years at 2010. aku hantar lah bengkel nak repair kasi habis + touch-up lagi. hehe.
then lepas sebulan dua aku pakai moto nie kene curi dah coz diorang jeles ngan sport rims 7 bilah stroke aku. )RIDE IT! USA (RMx99.00) [teka lah berapa-haha!]. lepas seminggu polis ronda jumpa moto aku kat area muar(bkt. pasir). aku datang lah nak ambik moto aku. sekali tengok CEPOTYEM aku je hilang yang lain tak nak amik. tapi si pencuri tu tukar dengan rim besi AAP[original honda]. kira trade in aku rugi lah. grrr. . . =|

masa nie baru lepas dapat. burokkk!!
[p/s: no plat depan pon tak pasang lagi. haha]

then lepas sebulan dpat moto nie aku men gila jap[modified engine n bla3(upgrade skit!!]
peringatan aku bukan rempit yang tak ikut undang2! tq. nampak helmet kat seat aku tuh!! hehe.

sampai sekarang aku stay je ngan moto nie. sayang lol!
then aku rasa nak upgrade lagi & touch up lagi. hehe
aku nak buat mcm2 lah. antara nya?

nak spray@cat hitam metallic.


nak pasang disk brake belakang. =P

dan ini juga! tapi warna hijau lah. hehe.





CONTINUE. .