hanyalah OMONGAN KOSONG yang dapat aku luahkan
'make it different'


Wednesday, February 2, 2011

jalan-jalan,pusing-pusing,rakam-rakam (MELAKA)part 1

selamat datang bulan FEBRUARI & HAPPY CHINESE NEW YEAR! hari ni cuaca memang cerah dan memang sungguh memenatkan. tapi puas! sebab dapat jumpa kawan-kawan lama(old-timer) batch SMKTMI 2009. tapi bukan dapat jumpa semua lah. aku dapat dapat INFORMATION ni pun 2 hari lepas(alumni tour), limited booking pula tu. adoy! haha. ada lah seramai 30 students yang dapat pergi(fix boy-girl). kelas 1st sampai 3rd je yang dapat(kalau boleh nak ajak semua kelas), rarely yang senang dapat contact lah(tak tukar no. phone) itu pun ada yang CANCEL kan booking pagi tadi. aduss! memang rugi beb. sebab memang HAPPENING gila!(macam ye je). start journey tadi pukul 0830 walaupun LEADER kata pukul 0730(ada yang datang lambat include aku sekali. haha). okay lah. membebel pulak aku ni kan. whatever lah! let's start the journey with my crazee tale?!! (:


0900 - MELAKA
1st place yang aku(dan lain-lain) singgah ialah TANJUNG BIDARA. jom mandi laut! hoooray. . . !!(padahal aku tak mandi pun sebab malas. *aku tak takut air eah!). hehe. masa kitorang sampai pun macam tak ada orang je sebab awal lagi agak nya. kedai makan, souvenir and kraft pun baru kemas-kemas nak buka. kitorang pun ngadap pantai. then? OMG! apa lagi diorang dah macam 'gila' nampak air kat laut(masin beb!), so diorang pun faster macam pelesit tukar baju then terus terjun dalam air(yang girl lambat sikit). macam kanak-kanak riang RIBENA. kah3. aku? rileks saje lah(ada lagi yang join us tak nak mandi) haha. jom tengok gelagat kitorang (warning - 18SG). xp~
p/s:image kurang memuaskan kerana pixel hp ni hanya 3.2MPx.tq


bergembira bersama teman-teman~!(uit cik abang, pakai pelampung ke?)

peneman kesakitan? zahid & pei hwa(afiq) kesian, sakit-sakit,luka-luka pun masih ada semangat nak mengikuti tour? yeah! itulah yang kita mahukan. SEMANGAT!

kepenatan setelah berenang selaju 30knot akibat dikejar JAWS! insan yang tabah amir.

ku tetap tegap dan macho! inilah azizi, juara renang berkuak rama-rama kita! ahakz~

_GANG ATAS DARAT_

gua rock beb!(dalam hati ada taman) hasan dengan gaya metal nya diatas batu. haha

loving couple! not gay. hasan dan ahmad tersimpul senyum malu. *just kidding (:
 YAMAKASI 3. actor - nabil(me) & hasan. warning : don't do this at home.

SLOW MOTION(full trick). semua terpegun! photographer - proxxcams(me).

I c.o.n.FUSE. - apa yang diorang buat ni. pelik sudah~ haha.
setelah penat menyiksa tumit kaki dan lutut. kitorang stop dari buat kerja pelik ni(idea pelik hasan), sebab dah tercungap-cungap kepenatan. huu~ dah penat! apa lagi kitorang kedahagaan air. nasib baik dekat je warong dengan pantai. pekena teh tarik dulu! + bual kosong.
komunikasi di hujung jari. winston light(limited pack) pun kat hujung jari juga ya! model - ahmad & hasan. photographer - proxxcams(me).
cerita punya menceceh lagi mengarut and bla3. .oh! tidak dah pukul 1200 rupanya. time to blah dari tg. bidara yang masin air laut nya. bye2 pantai yang indah. next journey lepas ni nak ke mana? nak tahu tak? apa cerita mengarut lepas ni? kalau nak tahu, ikuti sambungannya lagi nanti. banyak lagi aku nak cerita. okay! see ya next episode?!! (:

2 comments:

  1. lah. si rota kawan kau ke nabil ? arwah baik orangnye.

    ReplyDelete
  2. yups!
    dari form 1 lagi.
    arwah mmg sllu mcm tu.

    ReplyDelete