hanyalah OMONGAN KOSONG yang dapat aku luahkan
'make it different'


Saturday, February 26, 2011

CiNTA

ada apa dengan cinta? kasih sayang? ya! memang. tapi begitulah adat orang bercinta, memang aku tak nafikan. tapi berlainan dengan cara aku. aku anggap subjek ini sebagai satu ANUGERAH daripada Nya. aku akan terima sahaja apa yang diberi dan diluangkan pada aku. aku bersyukur dengan nikmat Nya. sungguhnya aku mestilah mampu memanafaatkan peluang ini. yelah, aku pun sememangnya tak ada yang nak kan dengan aku. sabar je lah~!. huhu. selalunya aku sering mencemburui orang sedang bercinta ni tapi berkekalan ke? aku pun tak dapat nak pastikan yang penting diorang bahagia disamping yang tersayang. mungkinkah ini trend atau pun musim mengawan kot? haha. tak dapat aku nak ungkapkan. senyap je lah, malas aku nak masuk campur tentang-tentang subjek ni. ikhlas ke diorang bercinta ni? ataupun hanya mahukan kepuasan sampai terjadinya ZINA(wala takrabul zina). Astarghfirullah hal 'azim! jauhkan lah daripadaku, Amin! (:



soalan cepu perak aku hari ini ialah(aku tak da emas,hehe). apakah peranan percintaan kini untuk kebahagiaan institusi kekeluargaan pada masa hadapan? apakah akan terjadinya ZINA jikalau tidak dipantau sebaiknya? harapan aku adalah ingin mendapatkan cinta yang hakiki, cinta itu sebenarnya suci, jadi sucikanlah sebaik-baiknya. see ya! Assalammualaikum w.b.t.

ini adalah petikan yang aku dapat dari sumber mukabuku.com. heheh (:

Puisi Chintee
Saya suka tengok jari awek saya...
Cantik betoi... Sungguh!
Sampai takut nak pegang...
Bukan takut patah...
Tapi takut nanti jari kitorang tak boleh tolong each other
Di satu hari yang giler forever depan yang maha Esa...

Saya suka tengok rambut awek saya...
Cantik betol... Sungguh!
Sebab tu saya belikan tudung...
Bukan sebab jeles orang lain tengok jugak....
Tapi takut nanti terbakar dek api neraka
Di suatu hari yang giler forever

Saya suka tengok body awek saya...
Cantik uuuui yai... Sungguh!
Sebab tu saya belikan dia telekong
Supaya mase die jumpa dengan Kekasih die Yang Utama
Dia lagi cantik dan berseri menghadap Nya.
Saya pun tumpang dapat pahala. Pheh syoknye...

Saya sedih tengok awek saya
Tak tido, tak makan rindu kat saya...
Saya pun macam tu jugak,
Ada
problem yang sama..
Die tanya apa ubatnya?
Saya pun bagi die Quran untuk penenang jiwa...
Semoga lebih cintakan Nya dari saya...


Bahagie nye dapat pakwe macam die...
Saya sedih tengok awek saya
Selalu pesan macam-macam kat saya...
"Makan, minum, drive elok-elok tau..
Nanti awak sakit saye susah ati bla bla bla bla" katenya...
Tapi bila tengok movie sama-sama burn asar maghrib gitu
Die tak kata satu aper pun...
Berdosanye saya....

Kesimpulannya saya memang sayang dia...
Nak jumper die giler forever...
Yang forever punye forever...
Di dunia dan akhirat terutamanya,
Janji nak share heaven sama-sama...
Bahagia selamanya...

Semoga kami saling mengingati,
Dosa sendiri pun infiniti...
Nak tanggung dosa dia lagi pulak lepas ni...
Semoga kami menginsafi diri...
Ya Allah ampunkanlah kami....
Semoga kami dapat bersama selamanya nanti...

P/S - andai anda seorang muslimah...
Mesti seronok kan
, kalau pasangan kita berfikiran camtu...
Then kalau anda seorang muslim...
Apa kata tanamkan dalam hati cam gitu...
Cinta tu anugerah Allah...
Pandai-pandai la kita menjaga nikmat Allah itu ye..

Janganlah kau angkuh melaungkan.. .
Si dia kepunyaan mu ...
Atau kau kepunyaan si dia ...
Kerana hakikatnya.. .
Kita tidak pernah memiliki sesiapa...
Walau sekeping hati seorang insan...
Tidakkah kau sedar...
Hukum alam menyatakan.. .
Mencintai tidak semestinya memiliki?...
Manusia pandai berpura ...
Berlakon di pentas dunia...
Dan bertopeng menutup rahsia..
Tetapi hati...
Tidak pernah berdusta pada empunya...
Tentang perasaan yang bergolak di dalamnya...
Tidakkah kau sedar...
Mungkin si dia melafazkan.. .
Ungkapan cinta pada mu ...
Tetapi hati dan perasaannya. ..
Tidak pernah berniat begitu...
Dia hanya berselindung. ..
Di sebalik sejuta alasan...
Dan kau...
Begitu jujur dan setia mencintainya. .
Sehingga terlupa..
Hukum alam menyatakan..
Mencintai tidak bermakna memiliki..
Sesungguhnya. ..
"Aku tidak pernah memiliki diri mu..."
"Dan kau jua tidak memiliki diri ku."
Mengertilah. ..
Kita sebenarnya kepunyaan..
Yang Maha Esa...
Tiada sesiapa berhak memiliki diri kita...
Kecuali Dia...
Dia mengasihi hamba-Nya...
Dia memiliki hamba-Nya...
Dan ke pangkuan Dia kita akan di kembali.....

1 comment:

  1. :) ...
    cinta yang sejati hanye untuk ILLAHI..
    cinta manusia yg baik adelah saling melengkapi..
    saling tegur mnegur dan saling menghormati... :)

    ReplyDelete