hanyalah OMONGAN KOSONG yang dapat aku luahkan
'make it different'


Sunday, January 30, 2011

sekali bah air melimpah

hujan adalah sejenis air? betul tak. mesti lah tak. hujan ni umum sangat. so kenalah faham sendiri ya. dah terperuk aku dalam bilik so dapat lah idea. apa sebenarnya yang dikaitkan dengan banjir. banjir kilat atau banjir lumpur. nak tau maksudnya tak?of course la nak kan. cari yang berdekatan tau, Kamus DBP ke, e-Kamus ke, and whatever lah korang nak cari source dari mana ya. dari pengamatan dan ketelitian aku tengok kawasan yang mudah banjir ialah SEGAMAT. tempat aku outing tu.hahahaha. setelah 3 hari berturut hujan 24hour non stop aku dapat info dari kawanku yang stay kat area segamat. banyak kawasan yang dah nak ditenggelamkan oleh air.                                                              
                            Maybe macam nie. .

so, aku harap sangat kat orang segamat dan sewaktu dengannya bersabar dengan apa yang berlaku.ni semua ketentuanNya. kita yang merancang Dia yang menentukannya. dugaan harus jua ditempuh. .
p/s: to all resident of Segamat - take full of care ya!

No comments:

Post a Comment