hanyalah OMONGAN KOSONG yang dapat aku luahkan
'make it different'


Monday, January 31, 2011

sekitar banjir di SEGAMAT

whoa!!
korang dah baca belum BH hari ni.seronok beb! banjir kat segamat.fully loaded dengan air sungai. haha. walau bagaimana pun hari ni kat tempat aku hujan dah berhenti tapi langit tetap mendung. tak tahu lah malam ni sambung hujan balik ke kan. at least sempat lah aku nak keringkan baju yang 2 hari tak kering-kering lagi ni. sedih tau! kui3. minta lah sangat-sangat korang yang stay area segamat tu post kat aku gambar latest banjir. aku harap sangat. gambar yang kat bawah ni pun ihsan dari seorang insan yang baik hati nak SHARE gambar dengan aku. tennkiuuu sesangat. mari kita sama-sama selongkar keadaan segamat. hehe

safety first(KHI beb!)haha.
payung dah tak beri harapan dah~
basah ku kuyup ku!
whoa! paras bahaya ni. jangan main air ya~
aku tetap segar di sini. hijau nya daun~ indah!
how can i go to SECRET RECIPE?!! huwaaa~ 
jalan di tepian sungai segamat. beware!
KL & JB! huwaaa~ camne nak balik!
where's the way?

aiya! wa mau raya ma~ tapi banjir lo?!!
jeti di tepi jalan? jom menjala~ haha!
Happy Chinese New Year! Gong Xi Fat Choi!
(oh! tidak limau~)

KOLAJ

ini adalah filem pendek yang aku minat sangat jalan ceritanya. hasil ilham Hadi Pahmi dan Izham Ismail. kenal tak? kalau tak cari lah kat FB. easy right, like 1,2,3 and 4. diolah oleh diludba dan hasil usaha KITA Production(multimedia company). nak tahu jalan ceritanya korang kenalah tengok episod 1 hingga 3. confirm syok flat best tau.





Sunday, January 30, 2011

ada apa dengan Casio G-Shock

sekarang ni tengah HOT pasal ramai remaja sekarang tergila-gilakan JAM TANGAN berjenama Casio jenis model G-Shock. tapi aku dah dapat link yang mengatakan kebanyakan jam ini FAKE di pasaran. semurah RM50, semua orang mampu memilikinya. jadi belilah lah yang ASLI. sokong buatan ORIGINAL ya.
segalanya tentang G-Shock
http://mygshock.com
segalanya tentang FAKE
http://mygshock.com/2008/01/15/how-to-spot-a-fake-g-shock/

this is my ORIGINAL G-Shock DW-6900 BAPE White - $205 USD - RM 627.50 MYR
bought it from Singapore


SPECIFICATIONS
WR rating:   200 meters
nickname:   Bape
module:   1289
battery:   CR2016
case back:
Stainless Steel
crystal:   Mineral Crystal
band:   Resin






from Oh! Tidak - Banjir di Kluang

http://www.ohtidak.com/oh-sekitar-banjir-di-kluang/

blog mengajarku kesabaran

sudah 2 hari aku mentelaah blog ni. entah apa yang aku mahukan pun aku tidak tahu sama sekali. yang penting keaslian karya ku berjalan seperti yang aku mahukan. aku mahukan sesuatu yang mudah atau diketegorikan sebagai 'SIMPLE'. setelah pelbagai ruang aku mencari, ketemui, dan memanfaatkan apa yang aku baca dan pelajari. aku berjaya memahami 'text style' & 'css'. sungguh aku bangga dengan apa yang aku dah pelajari selama 2 hari, bersengkang mata untuk memahami sedikit ilmu yang begitu berharga. akhirnya siap juga BLOG yang aku impikan selepas setahun meninggalkan semua blogger dan rakan-rakan maya ku semua. bermula pada hari ini dan seterusnya, aku akan menyeru kerajinan untuk sentiasa menumpukan kesabaranku terhadap blog ini.
















BLOG ADDICTED - giler betol.hahahah!

segamat & bukit kepong

air dah tak mampu nak meneruskan hakikatnya. terpaksalah melepaskannya. abadi lah bersama-sama dengannya. oh! tidak. banjir sudah~

AIR - HUJAN - BANJIR

sekali bah air melimpah

hujan adalah sejenis air? betul tak. mesti lah tak. hujan ni umum sangat. so kenalah faham sendiri ya. dah terperuk aku dalam bilik so dapat lah idea. apa sebenarnya yang dikaitkan dengan banjir. banjir kilat atau banjir lumpur. nak tau maksudnya tak?of course la nak kan. cari yang berdekatan tau, Kamus DBP ke, e-Kamus ke, and whatever lah korang nak cari source dari mana ya. dari pengamatan dan ketelitian aku tengok kawasan yang mudah banjir ialah SEGAMAT. tempat aku outing tu.hahahaha. setelah 3 hari berturut hujan 24hour non stop aku dapat info dari kawanku yang stay kat area segamat. banyak kawasan yang dah nak ditenggelamkan oleh air.                                                              
                            Maybe macam nie. .

so, aku harap sangat kat orang segamat dan sewaktu dengannya bersabar dengan apa yang berlaku.ni semua ketentuanNya. kita yang merancang Dia yang menentukannya. dugaan harus jua ditempuh. .
p/s: to all resident of Segamat - take full of care ya!